سامانه پایا
پایا (یا اتاق پایاپای الکترونیک) سیستمی برای پرداخت و انتقال مبالغ بیشترتر از سقف کارت به کارتهای بین بانکی است. سامانه پایا در همه بانکها کشور و نئوبانکهایی مانند بلوبانک وجود دارد و این امکان را فراهم میکند که تراکنشها مالی مشتریان بانکها به صورت الکترونیکی و خودکار انجام شود. از آنجا که سقف انتقال پول از کارتهای بانکی محدود است، سیستم سامانه پایا به شما امکان میدهد تا سقف 100 میلیون تومان پول را از طریق شماره شبا جابهجا کنید. در ادامه این مطلب، همهچیز درباره سامانه پایا برای شما توضیح داده خواهد شد.
پیش از آنکه سامانه پایا وارد سیستم بانکی کشور شود، فرد برای دریافت حقوق یا پرداختهای مختلف خود، باید در یک بانک مشترک با طرف مقابل حساب افتتاح میکرد. اما با استفاده از سامانه پایا حساب پرداختکننده و دریافتکننده میتواند در دو بانک مختلف باشد.
سقف انتقال پایا
سقف یا حداکثر مبلغی که میتوان از طریق سامانه پایا انتقال داد 100 میلیون تومان در روز و 500 میلیون تومان در ماه است. حداقل مبلغ قابل انتقال از طریق پایا هم 15 میلیون تومان خواهد بود. برای جابهجایی مبالغ کمتر از 15 میلیون تومان میتوانید از همان سیستم کارت به کارت استفاده کنید.
زمان انتقال پایا
سامانه پایا یک سیستم آفلاین است و انتقال آنی پول از طریق آن ممکن نیست. زمان انتقال وجه با پایا به ساعتی که شما درخواست خود را در سامانه ثبت میکنید بستگی دارد. این انتقال در 4 نوبت مشخص انجام میشود:
- نوبت یکم: ساعت 03:45 بامداد
- نوبت دوم: ساعت 10:45
- نوبت سوم: ساعت 13:45
- نوبت چهارم: ساعت 18:45
اگر درخواست شما تا 45 دقیقه قبل از شروع یک نوبت ثبت شود، در سریعترین زمان ممکن منتقل خواهد شد. برای مثال اگر درخواست خود را تا ساعت 10:00 صبح ثبت کنید، مبلغ در ساعت 10:45 دقیقه همان روز به حساب مقصد واریز میشود. اما اگر همین درخواست را در ساعت 10:15 صبح ثبت کنید، مبلغ در نوبت بعدی یعنی ساعت 13:45 دقیقه آن روز انتقال مییابد. همچنین اگر تا پیش از ساعت کاری بانک، حواله پایا را ثبت کنید، مبلغ تعیینشده در همان روز (ساعت 18:45) به حساب مقصد واریز میشود. در غیر اینصورت واریز در روز بعد و ساعت 03:45 بامداد انجام خواهد شد.
انتقال وجه پایا در روز پنجشنبه، و در روزهای تعطیل رسمی
- پنجشنبه: اگر میخواهید مبلغی را در روز پنجشنبه از طریق سامانه پایا پرداخت کنید و همان روز به حساب مقصد واریز شود، باید درخواست خود را تا پیش از ساعت 13:00 ثبت کنید. در این صورت مبلغ تعیین شده در ساعت 13:45 به حساب مقصد واریز خواهد شد. در غیر این صورت واریز مبلغ در اولین روز کاری (ساعت 03:45 بامداد) انجام میشود.
- جمعه و تعطیلات رسمی: در روز جمعه و تعطیلات رسمی، درخواستهای ثبت شده فقط در ساعت 13:45 پردازش یا آماده انتقال میشود. البته مبلغ در اولین روز کاری بعد به حساب مقصد واریز خواهد شد. بنابراین امکان ثبت درخواست در روزهای تعطیل و واریز مبلغ در همان روز به حساب مقصد ممکن نیست و در سریعترین حالت، در روز کاری بعد منتقل میشود.
انواع انتقال پایا
انتقال پول از طریق پایا، در سه دسته کلی ارائه میشود:
- انتقال عادی: انتقال عادی متداولترین شکل انتقال پایا است که مبلغی را از یک حساب به حسابی دیگر در بانک مشترک یا بانکی دیگر منتقل میشود.
- انتقال دستهای: در این نوع از انتقال، مبالغی تعیینشده از یک حساب به چندین حساب حواله میشود. مانند پرداخت حقوق به حساب کارمندان یک شرکت از حساب آن شرکت.
- انتقال مستمر: در این شیوه، مبلغی معین از یک حساب به طور مستمر به حسابی دیگر واریز میشود. برای مثال، دارنده یک حساب میتواند در سامانه پایا درخواستی ثبت کند که مبلغی معین در تاریخی مشخصشده از حسابش به حسابی دیگر واریز شود. مانند پرداخت اجاره منزل یا اقساط ماهیانه.
انواع خدمات قابل ارائه انتقال پایا:
سامانه پایا برای واریز مستقیم و برداشت مستقیم طراحی شده است، و این دو خدمت را به شما ارائه میدهد:
- واریز مستقیم (وم): در این شیوه، دارنده حساب به بانک اجازه میدهد که در زمانها معینشده، مبلغ یا مبالغی را از حساب مورد نظر برداشت کند و به حسابهای دیگری در همان بانک یا بانکهای دیگر واریز کند. با سامانه پایا، یک شرکت یا سازمان برای پرداخت حقوق کارمندان خود نیاز نیست هر ماه به صورت دستی و یکبهیک اقدام کند. این کار نه تنها زمان زیادی میخواهد بلکه ضریب اشتباه در پرداختها را بالا میبرد. به کمک سامانه پایا، یک شرکت یا سازمان میتواند اطلاعات لازم برای پرداخت حقوقها را یکبار وارد سیستم کند و پس از تعیین میزان حقوق هر فرد، تا آخر سال حقوق کارمندان به صورت الکترونیکی و خودکار به حسابشان واریز خواهد شد. با سیستم واریز مستقیم، مبلغ یا مبالغ تعیین شده در تاریخی که از پیش مشخص شده است منتقل میشود. پس دارنده حساب فقط باید در تاریخ مشخص شده، حساب خود را شارژ کند و همه پرداخت را به سامانه پایا بسپارد.
از جمله موارد استفاده سیستم واریز مستقیم برای اشخاص حقیقی و حقوقی به شرح زیر است:
- پرداخت دستمزد، حقوق و مستمری کارکنان یک شرکت یا سازمان
- پرداخت سود سهام و اوراق بهادار
- پرداخت بهای خدمات و کالا
- پرداخت اقساط خرید کالا یا اقساط وامهای بانکی
- پرداخت اجارهخانه
در آخر، این سیستم باعث میشود که پرداختهای شما به دلایلی مثل فراموشی یا نداشتن زمان کافی عقب نماند و دقت و امنیت آنها توسط سامانه پایا تضمین شود.
- برداشت مستقیم (بم): در این شیوه، سامانه پایا این امکان را به اشخاص حقیقی و حقوقی میدهد که پس از توافق قبلی با اشخاص دیگر، مبالغ مشخصی را در زمانهای تعیینشده از حسابهای آنها در بانکها مختلف به حساب خود واریز کند. به کمک این سیستم، فرد میتواند دریافتیها خود در طول روزهای مختلف را در تاریخی تعیینشده در حساب خود جمع کند و دیگر نیاز نیست که برای هر کدام از آنها شخصاً پیگیری انجام دهد. مثلاً اگر شما فروشندهای هستید که کالای قسطی میفروشید، میتوانید تاریخ مشخصی را با مشتریان خود برای دریافت اقساط تعیین کنید تا ماه به ماه، اقساط همه مشتریان در حساب شما بنشیند و با این شیوه حساب و کتابهای خود را خودکار و الکترونیکی کنید. همچنین این شیوه میتواند برای مدیران باشگاههای ورزشی یا مدارس غیرانتفاعی هم بسیار کارساز باشد.
از جمله موارد استفاده سیستم برداشت مستقیم برای اشخاص حقیقی و حقوقی به شرح زیر است:
- برداشت مبلغ قبوض چندگانه (آب، برق، گاز) توسط یک سازمان
- برداشت حق عضویت باشگاهها و شهریه مدارس غیرانتفاعی یا دانشگاهها
- برداشت حق بیمهها
- برداشت مالیات و عوارض شهری
- برداشت اقساط خرید کالا یا اقساط وام و تسهیلات بانکی
- برداشت آبونمان نشریات و مجلات
- برداشت اجارهخانه
نکته: برداشت مستقیم از حساب اشخاص، باید از پیش در تفاهمنامهای میان دو طرف حقیقی و حقوقی مشخص شده و در سامانه پایا ثبت شده باشد. در غیر این صورت برداشت از حساب اشخاص امکان نخواهد داشت. این تفاهمنامه، در واقع همان اجازهای است که طرفین یک معامله یا داد و ستد، از طریق سامانه پایا به بانک میدهد.
تفاوت سیستم واریز مستقیم و برداشت مستقیم:
سیستم واریز مستقیم، فرد از طریق سامانه پایا امکان برداشت پول از حساب خود و واریز آن به حسابهای دیگر را میدهد. یعنی فرد همه مبالغی که باید پرداخت کند را از پیش در سامانه پایا ثبت میکند و با این شیوه واریزیها یا تعهدات مالی خود را مکانیزه خواهد کرد. اما در سیستم برداشت مستقیم، فرد از طریق سامانه پایا، همه پولهایی که از دیگران میخواهد را پس از توافق با آنها در حساب خود جمع میکند و با این شیوه دریافتیهای خود را مکانیزه خواهد کرد.
شیوههای انتقال پول با پایا
انتقال پول با پایا، به دو شیوه حضوری (از طریق شعب بانکها) و غیرحضوری (با استفاده از اپلیکیشن بانکی) امکانپذیر است. پس از باز کردن حساب در بانک، دارنده حساب یک شماره شبا دریافت میکند. این شماره امکان استفاده از سامانه پایا را فراهم خواهد کرد.
- حضوری: برای انتقال پول با سیستم پایا به صورت حضوری، میتوانید به یکی از شعب بانک مراجعه کنید و پس از ارائه کارت ملی خود، فرم درخواست حواله پایا را تکمیل کنید.
- غیرحضوری: برای انتقال پول با سیستم پایا به صورت غیرحضوری، میتوانید از اپلیکیشنهای بانکی، تلفن بانک، و خودپردازهای آن بانک استفاده کنید. پس از فعال کردن بانکداری الکترونیک برای حساب خود، رمز انتقال وجه دریافت خواهید کرد و امکان انتقال پول با سیستم پایا را خواهید داشت.
توجه: انتقال وجه از طریق سامانه پایا، با شماره شبا امکان پذیر است. پس شما نمیتوانید با شماره 16 رقمی کارت یا شماره حساب برای این انتقال اقدام کنید.
کارمزد انتقال پول با سامانه پایا
کامزد انتقال پایا بستگی به نوع انتقال دارد:
- کارمزد حواله تکی: این کارمزد برابر است با 0.01% (یکصدم درصد) از مبلغ تراکنش. با این حساب اگر 15 میلیون تومان پایا کنید، کارمزد که از شما کم میشود 1500 تومان خواهد بود. البته سقف کارمزد انتقال پایا 2500 تومان است. یعنی اگر 60 میلیون تومان پایا کنید، کارمزد آن 6000 تومان خواهد بود اما چون سقف کارمزد 2500 تومان تعیین شده، همان 2500 تومان از شما کارمزد گرفته میشود.
- کارمزد حواله گروهی: اگر پرداختهای شما به صورت گروهی باشد، به ازای هر پرداخت 100 تومان کارمزد میپردازید. مبلغ تراکنش مهم نیست، یعنی اگر 20 حواله با هر مبغلی ثبت کنید، از شما 2000 تومان کارمزد کم میشود، و اگر 30 حواله ثبت کنید، 3000 تومان کارمزد پرداخت میکنید.
مزایای استفاده از سامانه پایا
- متقاضی برای همه دریافتیها و پرداختهای خود یک حساب خواهد داشت و نیاز نیست چند حساب در چند بانک افتتاح کند.
- امکان انتقال وجه به صورت تکی و گروهی
- امکان انتقال وجه به صورت دستهای و مستمر
- کاهش استفاده از چک
- از طریق سامانه پایا میتوانید انتقال وجه را به تاریخ روز یا روزهای آینده صادر کنید.
- امکان ثبت چندین انتقال به صورت گروهی وجود دارد.
- نیاز به مراجعه حضوری به بانک ندارد.
- امکان برنامهریزی برای واریزیهای آینده با امنیت و دقت بالا
یکی از مهمترین مزایای ایجاد سامانه پایا آن است که از طریق آن میتوان تا میزان زیادی استفاده از چک در معاملات را کاهش داد. این سامانه اگرچه آفلاین است ولی امکان پیگیری وجه و انتقال را به طرفین میدهد و گیرنده میتواند بدون چک و سفته از دریافت مبلغ تعیین شده اطمینان داشته باشد. همچنین سیستم ثبت انتقال خودکار وجه برای روزهای آینده، باعث میشود دو طرف نیازی به ضمانت با چک برای انتقال وجه نداشته باشند.
لغو درخواست در سامانه پایا
لغو درخواست پرداخت در سامانه پایا، همیشه ممکن نیست. مثلاً اگر شما درخواست خود را در ساعت 10:00 یک روز کاری ثبت کرده باشید تا در همان روز به حساب مقصد واریز شود، امکان لغو آن وجود ندارد و مبلغ تعیینشده در ساعت 10:45 از حساب شما برداشته و به حساب مقصد انتقال داده میشود. اما اگر حواله خود را برای چند روز بعد ثبت خودکار کرده باشید، میتوانید قبل از سررسید پرداخت، آن را لغو کنید. مثلاً اگر 5 آبان حوالهای را برای انتقال در تاریخ 10 آبان ثبت کرده باشید، امکان لغو آن برای شما فراهم است.
پیگیری وجه در سیستم انتقال پایا
انتقال از طریق سامانه پایا آنی نیست ولی امنیت بسیار بالایی دارد و در نوبتهای معین به حسابهای مقصد واریز میشود. اما در صورت بروز هرگونه مشکلی، میتوانید از این روشها برای پیگیری حواله پایای خود استفاده کنید:
- پیگیری تلفنی: با مراکز پشتیبانی بانک مبدأ تماس بگیرید و کد پیگیری خود را ارائه دهید تا پیگیریهای لازم برای انتقال شما انجام شود.
- پیگیری حضوری: با مراجعه به بانک و ارائه کد پیگیری، وضعیت انتقال خود را دنبال کنید.
- پیگیری آنلاین: وارد سایت بانک شده و در بخش خدمات الکترونیک، گزینه پیگیری تراکنش را انتخاب کنید. سپس کد پیگیری خود را وارد کرده و از وضعیت انتقال باخبر شوید.
ساتنا
در کنار انتقال کارت به کارت ، پل و پایا ، یکی دیگر از روشهای انتقال و پرداخت وجه، سیستم ساتنا است. سامانه تسویه ناخالص آنی یا ساتنا برای انتقال مبالغ کلان بین بانکها راهاندازی شده است. با ورود ساتنا به سیستم بانکی کشور، دیگر نیازی به استفاده از چکهای رمزدار و مسافرتی نیست. این سامانه در همه بانکها و نئوبانکهایی مانند بلو وجود دارد و انتقال وجه بین بانکی را به صورت آنلاین هم انجام میدهد. ساتنا به شما اجازه میدهد که مبالغ بیشتر از 50 میلیون تومان را از هر حسابی به هر بانکی با شماره شبا انتقال دهید.
در ادامه این مطلب همه چیزهایی که باید درباره انتقال ساتنا بدانید توضیح داده خواهد شد.
سقف انتقال ساتنا
ساتنا برای انتقال وجه از 50 میلیون تومان به بالا قابل استفاده است، یعنی مبالغ کمتر از 50 میلیون تومان برای سامانه ساتنا قابل پذیرش نیست. سقف انتقال وجه ساتنا در بانکها متفاوت بوده و به 2 روش انجام میشود:
- غیرحضوری: این روش از طریق اپلیکیشنهای بانکی انجام میشود. حداقل مبلغ انتقال وجه ساتنا به صورت غیرحضوری و آنلاین 50 میلیون تومان و حداکثر 200 میلیون تومان است. این سقف به صورت پیشفرض از طرف بانک مرکزی تعیین شده ولی در صورت گردش حساب بالا یا تجاری بودن سپرده، امکان افزایش مبلغ قابل انتقال از طرف بانک وجود دارد.
- حضوری: این روش با مراجعه حضوری به شعب بانک شما انجام میشود و محدودیتی برای انتقال وجه ندارد. هرکس در ماه میتواند تا 3 میلیارد تومان را با سامانه ساتنا انتقال دهد. البته برای انتقال مبالغ بیشتر از 200 میلیون تومان بانک از شما مدارکی مانند مبایعهنامه خرید ملک یا خودرو، فاکتور خرید و ... میخواهد. این قانون از طرف بانک مرکزی برای مبارزه با پولشویی به بانکها تکلیف شده است.
مراحل استفاده از انتقال ساتنا به صورت حضوری:
- مراجعه به شعبه بانک خود و تکمیل فرمهای مربوط به انتقال وجه از طریق ساتنا
- ارائه مدارک هویتی خود مانند کارت ملی (در صورتی که میخواهید مبلغ بالای 200 میلیون تومان را انتقال دهید، مدارک مربوط به معامله را همراه داشته باشید.)
- ارسال درخواست مشتری به مرکز ساتنا (سقف انتقال ماهانه 3 میلیارد تومان است)
- واریز کردن وجه درخواستی مشتری به حساب مقصد و تحویل رسید.
چند نکته برای افزایش سقف انتقال
- اگر میخواهید مبلغی بیشتر از 200 میلیون تومان را به صورت آنلاین انتقال دهید، میتوانید از ترکیب ساتنا و پایا استفاده کنید. مثلاً 100 میلیون تومان با پایا و 200 میلیون تومان با ساتنا انتقال دهید.
- اگر شخص حقیقی یا حقوقی هستید و گردش حساب شما بالاست یا دارای حساب تجاری هستید، میتوانید درخواست افزایش سقف پرداخت و انتقال خود را به بانک ارائه دهید.
شرایط انتقال وجه ساتنا
انتقال وجه ساتنا فقط با شرایط زیر ممکن است:
- فرد انتقالدهنده باید صاحب همان حساب باشد. رعایت این شرط در مراجعههای حضوری الزامی است. کسی نمیتواند از حساب کس دیگری، انتقال ساتنا انجام دهد.
- حساب فرد انتقالدهنده باید فعال باشد.
- انتقال وجه فقط از طریق شماره شبا انجام میشود. استفاده از شماره 16 رقمی کارت یا شماره حساب در انتقال وجه ساتنا ممکن نیست.
کارمزد یا هزینه انتقال ساتنا
نرخ کارمزد انتقال ساتنا برای هر تراکنش 0.02% بوده و سقف آن 25 هزار تومان است. مثلاً اگر 80 میلیون تومان را از طریق ساتنا انتقال دهید، کارمزد این تراکنش 16 هزار تومان خواهد بود. ولی اگر 200 میلیون تومان را ساتنا کنید (که نرخ کارمزد 0.02% آن معادل 40 هزار تومان است) چون مبلغ کارمزد از سقف تعیین شده بیشتر میشود، همان 25 هزار تومان را به عنوان کارمزد پرداخت خواهید کرد. کارمزد حضوری و غیرحضوری برابر است.
زمان انتقال ساتنا
سیستم انتقال ساتنا آنلاین و در لحظه است. حوالههای ساتنا در روزهای کاری از ساعت 8 صبح تا 14:30 ثبت میشوند و حداکثر تا نیمساعت بعد از ثبت درخواست، مبلغ تعیین شده به حساب مقصد واریز میشود. البته حواله ساتنا در روز پنجشنبه از ساعت 8 صبح تا 12:30 ثبت خواهد شد. در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی، انتقال ساتنا انجام نمیشود و درخواست شما در اولین روز کاری بعد به حساب مقصد واریز خواهد شد.
انتقال وجه ساتنا برای بیش از یک شخص (با حساب)
تا اینجا انتقال واجه از طریق سامانه ساتنا برای یک شخص یا حساب را ببرسی کردیم، اما در این سامانه امکان حواله وجه به صورت گروهی و فایلی هم فراهم است.
- گروهی: با این روش میتوانید با داشتن چندین شماره شبا، برای چندین حساب، حواله ثبت کنید. زمان واریز مبلغ همچنان همان 30 دقیقه خواهد بود. برخی از بانکها امکان انتقال غیرحضوری و آنلاین در این روش را هم فراهم کردهاند. توجه داشته باشید که حداقل مبلغ در این روش هم 50 میلیون تومان است. پس اگر میخواهید برای چند نفر، مبالغی بیشتر از 50 میلیون تومان واریز کنید، از این روش استفاده کنید.
- فایلی: در این روش به تعداد نامحدودی شماره شبا میتوانید پول حواله کنید و محدودیت مبلغ انتقال هم نداشته باشید. این نوع انتقال به صورت بارگذاری فایل در اکسل انجام میشود. برخی بانکها امکان استفاده از این روش به صورت آنلاین و غیرحضوری را هم فراهم کردهاند.
مزایای استفاده از ساتنا
انتقال ساتنا هم در کنار دیگر روشهای انتقال وجه بین بانکی قرار میگیرد و مخصوص مبالغ کلان است. مزایای استفاده از این روش به شرح زیر است:
- سیستم ساتنا نسبت به دیگر روشهای انتقال وجه، سریعتر است و در کمتر از 30 دقیقه انجام میشود.
- انتقال وجه در این شیوه به صورت آنلاین انجام میشود و تا سقف 200 میلیون تومان نیاز به حضور فیزیکی در شعبه ندارد.
- امنیت و دقت این سیستم بسیار بالاست و ریسک انتقال پول را به صفر میرساند.
- محدودیت پرداخت و انتقال در این سیستم وجود ندارد و شما مبالغ کلان را با مراجعه حضوری به شعبه میتوانید جابهجا کنید.
- سقف انتقال ساتنا در ماه تا 3 میلیارد تومان است. همچنین جابهجایی مبالغ بالاتر با ارائه مدارک معامله امکانپذیر خواهد بود.
نکته: در کنار این مزایا، این نکته هم قابل ذکر است که امکان لغو درخواست ثبت شده در سامانه ساتنا وجود ندارد. بنابر این پیش از ثبت درخواست خود در سامانه ساتنا، حتماً همه نکات مهم را بررسی کنید.
تفاوت ساتنا و پایا
ساتنا و پایا برای انتقال مبالغ بالا مناسب هستند و هرکدام قابلیت و امکانات خاص خود را دارند. برخی از تفاوتهای اساسی این دو روش به شرح زیر است:
- زمان انتقال: ساتنا یک سیستم انتقال وجه آنلاین و آنی است و مبلغ ثبت شده را در کمتر از 30 دقیقه انتقال میدهد. اما پایا به صورت آفلاین کار میکند و مبالغ ثبتشده را در ساعات مشخصی از روز (03:45 بامداد، 10:45، 13:45 و 18:45) انجام میدهد و یکی سیستم انتقال آنی نیست.
- سقف مبلغ قابل انتقال: سقف انتقال پایا 100 میلیون تومان در روز و 500 میلیون تومان در ماه است. ولی سقف انتقال ساتنا به صورت غیرحضوری تا 200 میلیون تومان و به صورت غیرحضوری محدودیتی ندارد و ماهانه تا 3 میلیارد تومان میتوان از طریق ساتنا انتقال داد.
- کف مبلغ قابل انتقال: حداقل مبلغ قابل انتقال ساتنا 50 میلیون تومان است. ولی حداقل مبلغ در سامانه پایا وجود ندارد. (البته برای انتقال مبالغ کمتر از 10 میلیون تومان، میتوانید از همان سیستم کارت به کارت استفاده کنید)
- کارمزد: کارمزد ساتنا 0.02% برای هر تراکنش و سقف آن 25 هزار تومان است. کارمزد پایا 0.01% از هر تراکنش و سقف آن 2 هزار و 500 تومن خواهد بود.
نتیجه: به طور کلی انتقال ساتنا برای تراکنشهایی با مبالغ کلان و تعداد کم مناسب است و انتقال پایا برای جابهجایی مبالغ کمتر با تعداد بیشتر مناسب خواهد بود.
پیگیری حواله ساتنا
پس از انجام تراکنش با سامانه ساتنا، یک کد 16 رقمی برای پیگیری به شما داده میشود. برخی از بانکها این کد را به شماره موبایل شما SMS میکنند. پس از دریافت کد پیگیری، میتوانید با مراجعه به اپلیکیشن بانکی خود از وضعیت تراکنش یا گزارش انتقال وجه ساتنا مطلع شوید. اگر کد پیگیری برای شما ارسال نشد، در تماس با شعبه و ارائه اطلاعات تراکنش، کد پیگیری به شما اعلام خواهد شد. اگر دریافت کد از روشهای بالا انجام نشد، با مراجعه حضوری به شعبه و ارائه مدارک هویتی خود، کد پیگیری حواله ثبت شده را دریافت خواهید کرد.
نکته: در صورتی که شماره شبای مقصد به غلط وارد شده یا حساب مقصد مسدود باشد، بانک مقصد وجه انتقال داده شده را حداکثر تا پایان روز کاری بعد به بانک فرستنده برمیگرداند تا به حساب انتقالدهد واریز شود.
سیستم «انتقال هوشمند» اپلیکیشن بلو
قابلیت انتقال هوشمند در اپلیکشین بلو طراحی شده و 5 روش متفاوت انتقال و پرداخت پول را برای دارندگان این اپلیکیشن فراهم کرده است. هرکدام از این روشها ویژگیها و مزایای مخصوص به خود را دارند که برای آگاهی از قابلیت آنها باید زمانی را صرف جستجو در اینترنت کنیم. اما کسانی که اپلیکیشن بلو را نصب کردهاند نیازی به این کار نخواهند داشت. قابلیت انتقال هوشمند اپلیکیشن بلو، با توجه به رقم و زمان انتقال وجه، مناسبترین روش ممکن را به کاربران خود پیشنهاد میدهد. سرعت بالا، سادگی و مختصر بودن مطالب، و همچنین تطبیقپذیری بالای خدمات بانکی با شرایط ویژه هر کاربر از مهمترین مزایای این سیستم است. همچنین با سیستم انتقال هوشمند بلو، نگران شماره شبا نباشید. با وارد کردن شماره کارت مقصد، سیستم به صورت خودکار شماره شبای آن را تشخیص داده و وجه را به روشهای پایا و ساتنا انجام میدهد. اپلیکیشن بلو از مخاطبین موبایل شما که حساب بلو دارند لیستی میسازد و در اختیارتان قرار میدهد تا برای پرداخت و انتقال وجه به آنها نیازی به داشتن شماره کارتشان هم نداشته باشید.
وقتی میخواهید مبلغی را از طریق اپلیکیشن بلو جابهجا کنید، به بخش «انتقال هوشمند» وارد خواهید شد که در آنجا 5 روش برای انتقال، به همراه نرخ کارمزد و توضیحات مختصر برای شما نمایش داده میشود: کارت به کارت ، بین بانکی ( پل )، بین بانکی ( پایا )، بین بانکی ( ساتنا ) و بلو به بلو .
حالا با توجه به مبلغی که میخواهید انتقال دهید، گزینههای مناسب برای شما فعال شده و گزینههایی که نمیتوانید از آنها استفاده کنید غیرفعال خواهند شد. مثلاً اگر مبلغ انتقال بالای 50 میلیون تومان باشد، گزینه کارت به کارت غیرفعال شده و گزینههای جایگزین فعال خواهند شد. گزینه بلو به بلو برای انتقالها میان کابران بلو، بدون کارمزد و در لحظه است، و تا سقف 1 میلیارد تومن را انتقال میدهد.